Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid

MKS Schoonmaak voelt zich verantwoordelijk om het milieu zo min mogelijk te belasten met  onbetrouwbare producten. Hierdoor kiest MKS Schoonmaak ervoor  te werken met producten die het milieu zo minimaal mogelijk belasten. Er wordt gewerkt met  betrouwbare milieukeurmerken zoals ECO-label, de Nederlandse Milieukeur of de Duitse Blaue Engel en er wordt alleen gewerkt met papierproducten van gerecycled tissue papier.

Social Responsibility

Voor MKS Schoonmaak is maatschappelijk verantwoord ondernemen niet alleen milieubewust werken en het denken aan medewerkers. Het is een verantwoordelijkheid die elke onderneming heeft om bij te dragen aan de maatschappij. Zo zijn wij als MKS Schoonmaak actief sponsor van KiKa, een stichting ter bestrijding van kinderkanker. Vanuit het gedachtegoed van MKS Schoonmaak en duurzaamheid zijn kinderen de toekomst.
Daarnaast kijken wij hoe wij binnen de regio kunnen bijdragen door middel van sponsoring van diverse maatschappelijke stichtingen en verenigingen. Ook hier vindt MKS Schoonmaak het belangrijk om gezonde levensstijlen en voldoende beweging te stimuleren.
Ook kijken wij altijd binnen onze eigen organisatie wat wij kunnen betekenen voor onze medewerkers omdat wij zowel extern als intern onze verantwoordelijkheid willen nemen. Zo zijn er diverse sport en beweeg mogelijkheden voor onze medewerkers en is er een bedrijfsfit plan.

Participatiedoelgroep

Wij werken graag met medewerkers uit de participatiedoelgroep. Dit varieert van iemand uit de Wajong of SW’er tot een leerling van een VSO-school of langdurig werkloze. Vervolgens zoeken wij een vaste werkplek op een vaste locatie. Onze medewerkers beschouwen zichzelf dus als uw medewerker en de locatie als hun afdeling. Deze hoge mate van betrokkenheid leidt steeds weer tot een gemotiveerde collega die zich volledig voor u inzet.

Door deze manier van werken voldoet u via MKS Schoonmaak ook aan de eisen die de wetgever stelt met de Participatiewet. En daarnaast krijgt u een voorbeeldfunctie in de regio en u laat zien dat u zich inzet voor deze mensen. Samen creëren wij op deze manier binnen de regio een maatschappelijk meerwaarde.